Certificeringer

Vores kaffesortiment består primært af produkter, der enten er økologiske, Fairtrade, UTZ- eller Rainforest Alliance-mærkede. Nogle af produkterne har endda flere af disse mærker. Du kan forvente at få endnu flere bæredygtige muligheder, efterhånden som vi udvider sortimentet.

Økologi

Vores store udvalg af økologisk kaffe er ristet hos BKI foods a/s, der var blandt de første til at tilbyde økologisk kaffe i Danmark – helt tilbage i begyndelsen af 1990’erne.

Vi har styr på, at bønnerne dyrkes og behandles korrekt hele vejen fra farm til kop, og det har vi certifikat på. Glæd dig til, at der kommer endnu flere velsmagende økologiske kaffer i vores sortiment.

Fairtrade

Vælg en af vores Fairtrade-mærkede kaffer og bidrag til, at kaffebønder kan arbejde under ordentlige forhold og få en fair pris for deres råvarer.

Det er ikke kun i deres interesse, for det har samtidig den fordel for os – og for dig – at farmerne kan udvikle deres forretning og blive endnu bedre og endnu mere stabile leverandører til os.

Fairtrade er en international mærkningsordning, der sikrer, at kaffebønder i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika får en stabil og retfærdig pris for deres produkter. Målet er at forbedre deres arbejds- og levevilkår, men miljøhensyn er også en vigtig del af Fairtradeprogrammet.

Rainforest Alliance Certificeret

Mange af vores kaffer er Rainforest Alliance certificeret.

Det er en international non-profit organisation, der har fokus på at beskytte verdens skove og de mennesker, der lever i og af den.

Organisationen gør et stort og vigtigt arbejde for at sikre en bæredygtig kaffeproduktion, og det vil vi gerne støtte. Når du køber kaffe med Rainforest Alliance-mærket, bidrager du til en bæredygtig udvikling. 

UTZ

Når mayaerne i Mellemamerika siger ”UTZ!”, mener de ”god!”

Organisationen UTZ arbejder for god og bæredygtig plantagedrift og bedre muligheder for farmerne og deres familier. Flere af vores produkter bærer UTZ mærket.

Gennem UTZ lærer farmerne om moderne og miljøvenlige dyrkningsmetoder, således at de kan dyrke bedre kaffe, tjene mere og på den måde sikre sig selv og deres familier bedre. Alt sammen via bæredygtige metoder, der tilgodeser miljøet.

Vi er først lige begyndt

Bæredygtigheden handler ikke kun om kaffe og plantager langt væk. Vi ser også med kritiske øjne på, hvordan vi driver vores egen virksomhed her i Danmark.

Vi undgår plastik, når vi kan, og derfor kan du for eksempel primært få skeer af nedbrydeligt biomateriale hos os. Og så snart vi kan få gode el-varebiler, der kan køre en hel dag på en opladning, vil vi levere din kaffe med el-kraft. Ja, vi har mange grønne planer og er først lige begyndt!