Vælg firmakaffe i klimavenlige og genanvendelige kaffeposer

Du kender ordsproget: Mange bække små gør en stor å. Det gør sig i høj grad også gældende, når vi snakker om bæredygtighed på arbejdspladsen - og har du nogensinde overvejet, hvordan din virksomheds kaffeløsning spiller ind på jeres bæredygtighedsagenda?

Hos DanKaf er vores drøm at gøre det professionelle kaffemarked mere klimavenligt og miljøfokuseret - et skridt ad gangen, så vi altid følger med, hvor teknologien fører os hen.

Nu kan du og din arbejdsplads tage endnu et skridt i en bæredygtig retning, når du vælger DanKaf som kaffeleverandør, da vores kaffeblandinger fremover leveres i miljøvenlige kaffeposer.

5 spørgsmål og svar om den klimavenlige kaffefolie
 

 1. Hvad er forskellen på den bæredygtige folie og normal kaffefolie?
  Den primære forskel er, at det midterste metallag fra mere klassiske kaffeposer er fjernet, så kun to plasttyper fra samme plastfamilie er tilbage. Dermed kan folien kildesorteres. Det fjernede metallag betyder også, at der er brugt 15% mindre materiale pr. pose, hvorfor poserne er tyndere end tidligere.
   
 2. Hvordan skal folien genanvendes?
  Fordi folien er skabt af to plasttyper fra samme plastfamilie og er mærket i overensstemmelse med DIN 6120:2019, kan kaffeposerne sorteres som blød plast. Arbejder du i en kommune, der kildesorterer blød plast, skal du blot følge anvisningerne herfor. Hvis ikke det er tilfældet, kan du rette henvendelse til din kommune for en afklaring af deres planer for kildesortering.
   
 3. Sikrer de genanvendelige kaffeposer optimal opbevaring af kaffen?
  Den tyndere kaffepose er skabt, så kaffen fortsat er helt beskyttet mod ilt og fugt. Dermed er kaffen opbevaret lige så optimalt som i den mere klassiske kaffepose, så både smag og kvalitet sikres.
   
 4. Er den klimavenlige folie dyrere end normal kaffefolie?
  Det er den ikke, og derfor betaler du det samme for de gode DanKaf-kaffeblandinger som før – blot i en bedre, mere bæredygtig indpakning.
   
 5. Hvad betyder den genanvendelige kaffepose ellers for bæredygtighedsagendaen?
  Udover at sikre muligheden for genanvendelse, så nedsætter kaffeposerne yderligere miljøbelastningen gennem det reducerede emballageforbrug. Den tyndere folie betyder mindre folie pr. rulle, hvilket betyder flere ruller pr. transport – og dermed har de bæredygtige kaffeposer i det større billede indflydelse på både forbrugs- og transportmæssige forhold.

Vælg certificerede kaffeblandinger fra DanKaf

Når ikke kun kaffeposen, men også kaffen, skal være bæredygtig, kan du hos DanKaf vælge mellem en række certificerede kaffeblandinger fra vores eget sortiment. Sortimentet indeholder både Rainforest Alliance-, UTZ- og Fairtrade-certificerede kaffeblandinger. 

Udover den gode smag er DanKaf-mærket altså din sikring for, at kaffen er dyrket under kontrollerede forhold, hvor der tages hensyn til både jordens ressourcer, naturen og menneskerne, der dyrker, høster og behandler kaffebønnerne.

Skal vi følges ad på den bæredygtige rejse?

Selvom det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor stor en rolle bæredygtighed spiller, så er de fleste enige om, at vi sammen har et ansvar for miljøet og fremtiden. Nogle gange er det lettere at hjælpes ad om de små skridt – så skal du og din arbejdsplads med på den bæredygtige rejse sammen med os?

Hvis du ønsker at vide mere om DanKaf og vores professionelle kaffeløsninger, er du mere end velkommen til at kontakte os allerede i dag.