Prisstigning pr. 1. juli 2021 på kaffe og tilbehørsvarer

Prisstigninger på kaffebørserne.

Kaffehøsten i Brasilien i 2020 var den største nogensinde og sikrede derved at den stadig stigende efterspørgsel på verdensplan kunne dækkes. Kaffehøsten i 2021 ved vi allerede nu vil blive betragtelig mindre hvilket betyder, at den globale efterspørgsel forventes at komme i underskud med ca. 10 mill sække Arabica kaffe.

Prisstigningen på New York Kaffebørsen siden oktober 2020 er på over 60% og heraf er mere end 30% alene i 2021.

Investeringsfondene er gået ind og spekuleret råkaffebørserne op. Disse Fonde har inden for kort tid opkøbt hvad der svarer til ca. 10% af verdensproduktionen af Arabica kaffer og presser derved priserne op i niveauer der ikke er set siden 2016.

Tilsvarende ser vi priserne på Robusta-kaffe siden årsskiftet stige over 15 % - dog kan den forventede kaffehøst her dække efterspørgslen.

Coronaens tilstedeværelse har skabt logistiske problemer for sø-fragten og har medført mangel på containere med heraf følgende stigninger i fragtraterne fra Asien på helt op til 400%.

Disse faktorer begynder nu at slå igennem på vores kostpriser og dermed på vores varelagre og vi bliver derfor nødt til at reagere herpå.

Konsekvenserne af spekulationen er som sagt at priserne på kaffe stiger og på denne baggrund ser vi os nødsaget til at hæve vores priser gældende pr. 1. juli 2021.

 

Øvrige prisstigninger på indlandsfragt og hjælpematerialer.

Den indenlandske fragt er ligeledes udfordret af overophedning i samfundsøkonomien samt ændringer af regler for lastvognschaufførerne. Sammen med stigende oliepriser gør at vi oplever stigninger på fragt på op til 7% på dette område. 

Men stigende oliepriser kommer også prisstigninger på hjælpematerialer og folieemballager; men også priserne på pap er stærkt stigende. Vi har indtil videre modtaget prisstigninger på mellem 10 – 30% på pap.

Ovennævnte prisstigninger er så store stigninger at vi ser os nødsaget til at lade disse omkostninger indgå i varens pris.

På ovennævnte baggrund må vi desværre herved varsle en prisstigning på udvalgte tilbehørsprodukter – gældende pr. 1. juli 2021.