Certificeret kaffe

I DanKaf sælger vi kun certificeret eller på anden måde ansvarligt dyrket kaffe. Vores kaffesortiment består primært af produkter, der enten er økologiske, Fairtrade, KRAV eller Rainforest Alliance-mærkede, og nogle af produkterne har endda flere af disse mærker! Det gør det nemt for dig, at træffe det mere bæredygtige kaffevalg til din kaffeløsning. 

Læs mere om vores certificerede kaffesortiment her på siden. 

Økologisk kaffe

Vores store udvalg af økologisk kaffe er ristet hos BKI Foods a/s, der var blandt nogle af de første til at tilbyde økolosk kaffe i Danmark - helt tilbage i begyndelsen af 1990'erne. 

Du kan kende vores økologiske kaffer på det grønne EU-mærke, som henviser til at kaffen er produceret og kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning. 

Vi har helt styr på, at bønner dyrkes og behandles korret hele vejen fra farm til kop, og det har vi certifikat på. Glæd dig til, at der kommer endnu flere velsmagende økologiske kaffer i DanKaf's sortiment!

 

Fairtrade kaffe

Vælg en af vores Fairtrade-mærkede kaffer og bidrag til, at kaffebønder kan arbejde under ordentlige forhold og få en fair pris for deres råvarer. 

Det er ikke kun i deres interesse, for det har samtidig den fordel for os - og for dig - at farmerne kan udvikle deres forretning og blive endnu bedre og endnu mere stabile leverandører til os. 

Fairtrade er en international mærkningsordning, der sikrer, at kaffebønder i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika får en stabil og retfærdig pris for deres produkter. Målet er at forbedre deres arbejds- og levevilkår, men miljøhensyn er også en vigtig del af Fairtradeprogrammet. 

Rainforest Alliance kaffe

Mange af vores kaffer er Rainforest Alliance certificeret.

Det er en international non-profit organisation, der har fokus på at beskytte verdens skove og de mennesker, der lever i og af den.

Organisationen gør et stort og vigtigt arbejde for at sikre en bæredygtig kaffeproduktion, og det vil vi gerne støtte. Når du køber kaffe med Rainforest Alliance-mærket, stilles der krav til at kaffebønderne fører en mere miljøvenlig kaffeproduktion, at de har ordentlige arbejdsforhold og modtager en fair pris for deres produkt. 

KRAV kaffe

KRAV er et svensk økologimærke, som vi ikke kender så godt herhjemme. Men det er faktisk et økologimærke - og så lige lidt mere!

Foruden at et KRAV certificeret produkt skal være økologi, så stiller mærket også krav om at producenten arbejder at øge biodiversiteten og dyrevelfærden, at beskytte miljøet, ligesom mærket også arbejder med at sikre bedre forhold for den enkelte producent.

Flere af vores kafferi DanKaf KRAV certificeret. 

Vi er først lige begyndt 

Bæredygtigheden handler ikke kun om kaffen og plantager langt væk. Vi ser også med kritiske øjne på, hvorfan vi driver vores egen virksomhed her i Danmark. 

Vi undgå plastik, når vi kan, og derfor kan du for eksempel primært få skeer af nedbrydeligt biomateriale hos os. Og så snart vi kan få gode el-varebiler, der kan køre en hel dag på en opladning, vil vi levere din kaffe med el-kraft. Ja, vi har mange grønne planer og er først lige begyndt.